RECEPT: UKUSNI KAKAO KEKSI

Objavio/la: Vanesa Holeckova U: Tipy a triky Na: Komentar: 0

Želite li se prisjetiti svog djetinjstva? Ispecite ukusni kakao kolač prema receptu koji će oduševiti vaše nepce i cijelu obitelj. Uživajte u obroku.

Ni ti ne možeš odoljeti slatkišima, a je li to tvoja najveća napast? Zato se pripremite, jer ovom kakao kolaču definitivno nećete moći odoljeti. Biskvit je slatki pečeni desert čiji se oblik daje posebnim kalupom za pečenje. Njegova tradicija je uistinu duga, a najstariji recept potječe iz kuharice Marxa Rumpolta iz 1581. godine . U knjizi ga je opisao kao tortu u obliku šešira. U Francuskoj, alzaško selo Ribeauville čak je domaćin Fete du Kougelhopf - festivala palačinki - svake godine druge nedjelje u lipnju. Bábovka nas često podsjeća na djetinjstvo i naše majke i bake, koje su je pekle jedinstveno i s ljubavlju. Sjetite se i ispecite kolač koji će se svidjeti ne samo vašim okusnim pupoljcima, već i vašoj obitelji. Savršeno se slaže s jutarnjom kavom i čajem. Isprobajte recept koji smo vam pripremili.

recept_za_kakao_babovku

Za pripremu kakao biskvita potrebno nam je:

  • 5 žumanjaka
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 pakiranje šećera od trske s okusom ruma Dr. Oetker
  • 2 žlice vode
  • 150 ml ulja
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 300 g polugrubog brašna
  • 2 poravnate žlice prosijanog nizozemskog kakaa Dr. Oetker
  • 1 vrećica praška za pecivo Dr. Oetker

Još nam treba:

  • kalup za tortu (Ø 23 cm)
  • električna ručna pjenjača
  • Sprej za leđa Dr. Oetker

Postupak pripreme kakao biskvita:

1. Za pripremu tijesta, u zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom, šećerom od trske, vodom i uljem električnim ručnim mikserom na najjačoj postavci dok ne postane pjenasto. Miksajte bjelanjke i sol dok se ne formiraju čvrsti vrhovi i lagano ih umiješajte u pjenu od žumanjaka. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo te lagano ručno miješajte dok ne postane glatko. Tijesto ulijte u kalup poprskan Backsprayem prema uputama na pakiranju. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite .

Električna pećnica: 170 °C

Pećnica s vrućim zrakom: 150 °C

Plinska pećnica: 170 °C

Vrijeme pečenja: 50 minuta

2. Ostavite kolač da se hladi u kalupu oko 10 minuta. Zatim ga pažljivo podignemo.

kakoova_babovka

UPOZORENJE! Prilikom vađenja kolača iz pećnice koristite rukavice za pećnicu ili kuhinjske krpe kako biste spriječili neželjene opekline.

kuhinjske_rukavice



Komentari

Ostavi komentar